Oud-Heverlee

1 april 2017

Doel

Knooppuntwandeling.

Kaarten

Kaart 1 - Kaart 2


Dag 1

De bedoeling was om de bossen rond Oud-Heverlee te gaan verkennen met een overnachting in 1 van de 2 bivakzones. Maar daarvoor zijn de bossen te klein. Het resultaat is een 8 met overnachting in de bivakzone 'Het spoor', ten zuiden van de bossen.

Erg vroeg starten we niet. Het weer is niet zo bijzonder goed. Af en toe regen. In geen tijd staan we voor de bossen en volgt een leuke afwisseling. Wanneer we Vaalbeek achter ons laten zien we alleen nog bos.

Mollendaal is het verste punt. In een ruime bocht gaat het richting bivakplaats. De wolken zien er dreigend uit. Een stevige plensbui verandert de paden in echte modderstromen.

Aangekomen op de bivakplaats is het wat zoeken naar een ingang. Er is geen kat te zien. We gokken dat de bivakplaats de tuin is grenzend aan de woning. Het kraantje waar we dachten water te nemen is stuk. Er zit niets anders op dan af te dalen op zoek naar water.

Klaar voor de eerste klim.

Bosbeheer wordt hier serieus genomen.

Rechtdoor stijl omhoog moeten we.

Mooi bloementapijt.

Een specht in de boom.

Daar steekt een hand door een boom.

Prachtig bos.

Onze bivakplaats voor deze nacht.

Er is een kraantje. Maar open draaien zit er niet in.

Dan maar op zoek naar water.

Water gevonden helemaal beneden.


Dag 2

Prachtig weer. Stralend blauwe hemel. En een leuke bivakplaats. Er is zelfs een toilet. Wel zonder deur maar met een prachtig uitzicht.

Aangekomen aan de start van de wandeling, knooppunt 109, beslissen we de route wat aan te passen. Niet via 108, 100, 19, 124 maar onmiddellijk naar 123. Het zuidwestelijke deel laten we voor wat het is.

Het middagmaal nuttigen we in het noordelijk deel van het bos. Het lijkt soms meer op een park. Mooi is het er wel.

Wat een luxe. Een toilet. Maar dan wel zonder deur.

Tijd om alles op te bergen.

Prachtig weer in een mooi bos.

Dit soort bomen zien we hier veel.

De laatste loodjes.

Het laatste rechte stuk.

Smal paadje.

Recht naar het station.


Evaluatie

Een mooie omgeving. En zoals al iedere keer met de wandelknooppunten, aangenaam wandelen en eenvoudig om ter plaatse de route aan te passen. Een echte aanrader.