Eeklo

26 januari 2019

Doel

Knooppunt wandeling in het Meetjesland.

Kaarten

Dag 1 - Dag 2


Dag 1

De vorige tocht in het Meetjesland ging in westelijke richting, nu gaan we in oostelijke richting naar de bivakzone 'De Singel'. De afgelopen dagen was het zeer koud en is er veel sneeuw gevallen. Gelukkig is de dooi ingezet.

Het vertrekpunt is opnieuw de parking van het provinciaal domein 'Het Leen'. Door het bos tot aan het kanaal kennen we de weg al. Daarna volgen we het kanaal tot aan een klein restaurantje 't Oud Liefken. Het weer valt nog mee, koud met wat motregen. Via een kaarsrecht fietspad en wat omwegen komen we in Waarschoot. Aan de spoorweg houden we halt, tijd voor het middagmaal.

Na wat knooppunten komen we eerder onverwacht aan de kwadebossen waar we bijna voorbij gelopen waren. Er volgt een rustige boswandeling waar geen kat te bespeuren is. Vandaag zou het wel vogelweek zijn waar vogels geteld worden. In dit bos is daar geen beginnen aan. Een grote groep duiven stijgt op als we naderen. Hoeveel vogels het zijn weet ik niet, maar het waren er erg veel.

Nadat we de grote baan hebben overgestoken komen we in geen tijd aan in het bos met de bivakzone. Nergens is een bord te bespeuren. Het is wat zoeken naar 'De Singel'. Zo moet het zijn. De pomp werkt, water is dus geen probleem. We hebben wel iets mee om te zuiveren, maar het water ziet er niet echt uit. We beperken het gebruik tot het minimum.


Dag 2

Nat en koud starten we de dag. Iets verder zien we links en rechts zo ver we kunnen kijken oude bunkers staan. In Lembeke moeten we langs de Lotus fabriek wandelen waar we getrakteerd worden op heerlijke geuren.

Aan de sporthal is het even zoeken. Er zijn werken aan de gang en de knooppunten kloppen niet echt meer. Een oude spoorwegbedding leidt ons richting Eeklo. Het waait stevig, is erg koud en regent zonder ophouden. Het is even tanden bijten

Aan het provinciaal domein Het Leen moeten we normaal gezien links afslaan door het Arboratum. Maar we houden het voor bekeken en gaan recht naar de parking.

In de cafetaria genieten we van een heelijke warme maaltijd voor we naar huis terug keren.


Evaluatie

Toffe wandeling. Aan slecht weer hadden we ons verwacht en waren dan ook goed voorzien.