Eeklo

20 oktober 2018

Doel

Knooppunt wandeling in het Meetjesland.

Kaarten

Dag 1 - Dag 2


Dag 1

Meetjesland is onbekend gebied om door te wandelen. Vol vertrouwen in wandelknooppunten starten we aan de parking van domein 'Het Leen'. Al van bij de start valt het wat tegen. Hoogspanningslijnen en industrie verpesten het landschap. Iets verder wandelen we zelfs langs een grote drukke baan.

Maar dan komen we aan een kanaal, verlaten de drukte en wandelen langs rustige binnenwegen. In een grote boog komen we aan het Drongengoedbos. Een prachtig bos waar we ons eerste stukje toerbrood opeten.

Daarna wandelen we rond het vliegveld van Ursel waar kleine vliegtuigjes af en aan vliegen. Bepaalde toestellen maken een wel erg vreemd geluid en even vrezen we voor een crash. Net voor we ons eindpunt bereiken dachten we nog een drankje te nuttigen in een café dat helaas gesloten bleek.

Bivakzone Onderdale is nergens aangeduid. Dankzij Google Maps lopen we niet verkeerd. We zijn helemaal alleen op de bivakzone. Er is 1 platform, een toilet en een pomp. Alle luxe. De pomp weigert echter dienst. Na veelvuldig opgieten met water uit een poel iets verder lukt het nog steeds niet. Dat slaat tegen. Extra water hebben we niet mee. Lang moeten we echter niet zoeken. Iets verder staat een bad met water voor de paarden in de wei.

In het donker horen we nog een klein groepje Franstalige fietsers toekomen die hier ook komen overnachten.


Dag 2

Vandaag vervoegen Bert en Aurelie ons. Met ons vieren trekken we naar 'Het Leen'. Dit keer geen drukke banen of lelijke vergezichten. Aan het kanaal zien we een groepje jagers in de wei. Gelukkig vliegen de kogels niet in onze richting.

Aan de rand van het provinciaal domein staat een bordje naar de parking maar we houden ons aan de planning. Er volgt een mooie wandeling door het bos.

Voordat we naar de auto gaan nuttigen we eerst een heerlijke maaltijd in de cafetaria. Er is redelijk wat volk met dit prachtig weer.


Evaluatie

De start viel wat tegen maar de wandeling op zich was wel tof. Waarom de pomp in de bivakzone niet werkte weten we niet maar de afgelopen periode was redelijk droog. Misschien was het grondwater teveel gezakt.