Ronse - Oudenaarde

16 augustus 2014

Doel

Het concept paalkamperen eens uitproberen.

Kaarten

Dag 1 - Dag 2


Dag 1

Hier en daar al iets over gelezen. Een paalkamping. In feite een weide waar een paal met een kraantje of een pomp staat. Daar mag legaal wild gekampeerd worden. Of om het mooier te verwoorden, gebivakkeerd worden.

Vanaf het station van Ronse tot aan het eerste wandelknooppunt paaltje was het altijd maar rechtdoor. Eerder een saaie start maar vanaf het paaltje kan het echte genieten beginnen. De wandelpaden zijn opnieuw goed uitgekozen en goed aangeduid. Het slechte weer van de afgelopen dagen zorgt hier en daar wel voor wat modder. Rond de middag komen we zonder zorgen aan op onze bivakplaats naast het Muziekbos.

3 houten platformen zijn er voorzien waar we ons tentje mogen zetten. 1 ervan is reeds bezet. Iets later komt nog een Brits koppel aan om het laatste plaatsje in te nemen. De platformen zijn goed voorzien om de tent vast te zetten maar het is toch wennen. De achterkant van de tent moeten we op de oude manier vast zetten in de grond. Daarvoor was het platform te klein. Veel tijd om te proberen hebben we echter niet. Een fikse regenbui verplicht ons te schuilen in de tent.

Na het middageten genieten we nog van een plaatselijke wandeling in en rond het Muziekbos. Een wandeling van 11 kilometer met dagrugzakje. Op 1 plaats was het niet echt duidelijk welke richting we moeten nemen. We gokken juist.

Wanneer we 's avonds een heerlijke trekkersmaaltijd klaar maken komt nog een groepje fietsers aan. Hun tentje komt in het gras. Alle platformen zijn bezet.


Dag 2

Veel regen afgelopen nacht. De tent moet nat opgeborgen worden. We volgen ook nu weer het wandelknooppunt parcours richting Oudenaarde. Nadat we een grotere weg hebben overgestoken belanden we in een modderig bos waar het niet altijd even duidelijk is welke richting we moeten nemen. Eénmaal uit het bos begint het te regenen. Dit kan de pret niet bederven. We zijn hierop voorzien.

Hoe meer we Oudenaarde naderen hoe minder we zin hebben in toerbrood. In het laatste dorpje is nergens een frietkot te vinden. Het dorp verkennen in de gietende regen zien we niet zitten. Het is al een flink stuk na de middag wanneer we in Oudenaarde aankomen. Het eerste frietkot dat we tegen komen is het onze. Met onze vuile regenkledij stappen we binnen en genieten van een heerlijke maaltijd.


Evaluatie

Bivakkeren op een paalkamping is een zalig idee. We zullen er zeker en vast nog andere proberen. Het water was niet drinkbaar maar met mijn filter was ook dat geen probleem. Een echte aanrader.