Lierde

14 april 2023

Doel

Van Lierde naar Gontrode via Treinstapper route

Kaarten

Dag 1 - Dag 2

Online routebeschrijving

Dag 1 - Dag 2


Dag 1

Het was lang geleden, maar we vertrekken nog eens met de trein. Op het einde was de trein helaas afgeschaft. Vanaf Zottegem met een hobbelige bus tot in Lierde.

Overnachten doen we niet in een tent maar in een leuke B&B. We werden zelfs afgehaald in het station van Lierde.


Dag 2

Na een heerlijk ontbijt zijn we er klaar voor. Eerst een stukje wandelen tot aan de GR 122. Daarna door een drassig bos. In het natuurgebied van de Zegelaarbeek ligt gelukkig een knuppelpad. Via een oude spoorwegbedding wandelen we rustig verder.

Ergens tussen Michelbeke en Sint-Maria-Oudenhove slagen we er in om verkeerd te lopen. Een kleine omweg brengt ons terug op de juiste route. Net voor Sint-Goriks-Oudenhove is het tijd voor het middagmaal.

De trektocht gaat rustig verder tot in Zwalm. Dit is het einde van het eerste deel van de trektocht. We hebben er al een kleine 20 kilometer op zitten maar van stoppen is nog geen sprake. We starten het tweede deel van de route omdat we hier geen overnachting gevonden hebben.

In Dikkelvenne verlaten we zelfs de GR-route en gaan richting Gavere waar een leuke Airbnb geboekt is. In bistro 't Valeirke genieten we van een heerlijk avondmaal.


Dag 3

Ook nu moeten we eerst een stukje wandelen om aan de GR-route te komen. Er zijn blijkbaar veel wandelaars van de partij die in omgekeerde richting aan het wandelen zijn.

Naast de vele bunkers in de weide staat er ook nog een radarpost van het leger. Veel informatie is hierover niet te vinden.

In Munte gaat het de tocht via een smal paadje verder. In de bossen rond het Oud Karmelietenklooster houden we halt om te eten.

Aan de rand van het bos is de Oesterzwamboererij waar je in een onbemand winkeltje inkopen kan doen. Het geld laat je achter in een kistje.

In Maarke-Kerkem ontbreekt het overbende GR bordjes waardoor we bijna verkeerd lopen. Na een leuke boswandeling komen we tenslotte mooi op tijd aan in het station van Gontrode.


Evaluatie

Leuke trektocht. De Treinstapper routes zijn dagwandelingen langs een GR-route, van staion tot station. Misschien dat we er in de toekomst nog een paar uitproberen.