Koewacht

19 maart 2022

Doel

Knooppunt wandeling naar bivakzone Stropersbos.

Kaarten

Dag 1 - Dag 2

GPX bestanden

Dag 1 - Dag 2


Dag 1

We starten in Koewacht en besluiten om al een hoek af te snijden. In plaats van naar paal 23 te wandelen gaan we richting 90 die recht voor ons ligt.

Dit lijkt verder dan verwacht, een paaltje met knooppunten is nergens te bespeuren. We zitten dan ook in Nederland. De paaltjes zijn kleiner, anders van kleur en niet altijd even gemakkelijk te vinden. Gelukkig hadden we het GPX bestand geïmporteerd in onze favoriete app Maps 3D.

Het is prachtig wandelweer maar wel redelijk koud. Vooral door de wind. Iets voor Hulst besluiten we in de graskant, uit de wind en in de zon, te genieten van ons middagmaal.

De geplande route loopt rond Hulst. In plaats daarvan wandelen we over de oude stadswal van dit mooie dorpje. Ten zuiden van Hulst volgen we een oude spoorweg, omgevormd tot leuk en rustig wandelpad tot bijna aan de bivakzone.

De bivakzone zelf ligt in een prachtige weide met veel berkenbomen. Een drietal paarden komt even goeiedag zeggen. De pomp is weg hoewel de winter al lang voorbij is. Water genoeg in de omgeving maar niet altijd even helder.


Dag 2

Het is zeer koud voor de tijd van het jaar. Na 15 minuten stappen krijgen we zelfs even wat sneeuw.

De wandeling verloopt grotendeels in het bos. In de buurt van Stekene is een motorcross bezig. Net voor Koewacht denken we de grens over te steken. In het dorp zien we echter Belgische nummerplaten, een kerk. Midden in de bebouwde kom verandert de bouwstijl en zien we enkel nog Nederlandse nummerplaten met een andere kerk. Blijkbaar loopt de grens ergens door Koewacht.

Onze auto staat geparkeerd naast een restaurantje. Altijd leuk om een zalige wandeling af te sluiten met een heerlijke maaltijd. Helaas, alles is volzet. Een bord soep met een stukje brood kunnen we wel nog krijgen.


Evaluatie

Koude lentewandeling in een mooie omgeving. Deze bivakzone is een echte aanrader.