tent

image
image
Jack Wolfskin Yellowstone II

Al jaren neem ik mijn Jack Wolfskin Yellowstone II mee. Een 2 persoons tent met aan beide zijden een luifel waaronder bij slecht weer gekookt kan worden. Daar leg ik ook mijn rugzak onder. Bij minder lange tochten stop ik mijn tent rechtop in mijn rugzak wat het draagcomfort ten goede komt. Is er geen plaats in mijn rugzak dan bevestig ik mijn tent onderaan aan de buitenkant van mijn rugzak. Het grote voordeel hiervan is dat de tent nat mag zijn en ik mijn rugzak volledig kan laden alvorens de tent af te breken.

Het opzetten en afbreken van dit tentje verloopt zo soepel dat ik geen andere tent meer zou willen. Maar niets blijft meegaan. Hier en daar durft de tent al eens een klein beetje lekken. De bescherming aan de naden van de buitentent komt los. Het water komt wel niet binnen in de tent maar loopt over de binnentent.

image
image
Lightwave g20 trek

Halverwege 2014 merkte ik dat mijn oud tentje toch niet meer zo waterdicht bleek te zijn. Hetzelfde type tent bestond nog, maar woog meer. Dat zag ik totaal niet zitten. Na lang zoeken en twijfelen is het uiteindelijk de Lightwave g20 trek geworden. In het begin was het een haat/liefde verhouding. Het opzetten was niet te vergelijken met mijn vorig tentje. Na de trektocht in Parc des écrins was ik verkocht. Het opzetten lukte al veel beter. Er is voldoende ruimte. Bij slecht weer kan er vooraan gekookt worden. Hopelijk gaat dit tentje even lang mee als mijn vorige.