Informatiebronnen

Hoewel ik lang zonder opzoekwerk tochten heb uitgestippeld moet je toch ergens je informatie halen. Kaarten, boeken, sites, weet ik veel. Een kleine onvolledige greep uit mijn verzameling.

Kaarten

Voor m'n wandelingen in de Ardennen kocht ik steeds topgrafische kaarten van de buurt. Die zijn in heel wat winkels te vinden, bevatten zeer veel details. Maar soms had ik tot wel 3 kaarten nodig voor 1 tocht.

Voor de tochten in Frankrijk kocht ik stafkaarten van IGN. Terreinverkenning kon met Google Earth in 3D. Bepaalde plekken waren op die manier erg herkenbaar wat vreemd over kwam.­­

Vanaf 2020 kwam de technologie pas echt goed van de grond. Ik zocht een app waarbij de kaarten offline te gebruiken moesten zijn. Het mocht kosten wat het wilden maar er mochten geen abonnementskosten aan vast zaten. De keuze viel op Maps 3D. De eerste keer dat ik dit getest heb, met nog papieren kaarten als reserve, was tijdens een tocht in het Mont Blanc gebied en was een groot succes.

Boeken

Trektochten in de Franse Alpen
Zowat het meest gelezen boek om tochten in de Franse Alpen uit te stippelen was toch dit boek. In de loop der jaren moet het ergens verloren zijn geraakt hoewel er nog enkele tochten in stonden die ik graag zou ondernemen.­­

Mountaineering, The Freedom of the Hills
Toen tochten over sneeuw en ijs gepland werden vond ik het toch net iets te gevaarlijk om er zomaar op uit te trekken. Dit boek is een 'Must have' voor iedereen die iets hoger wil trekken. Of zich gewoon eens wil verdiepen in de materie.